Mød eksperterne

Fra uge til uge får vi assistance af eksperterne Laila og Charlotte, som læsekredslederen Thorbjørn vil interviewe med udgangspunkt i læsekredsens mange overvejelser.

Laila Damgaard er litteraturhistoriker.

Laila Damgaard

 

Jeg er cand. mag. i litteraturhistorie og semiotik med sidefag i film. Jeg har arbejdet som gymnasielærer i et stort årtis tid og er pt på et international kostgymnasium i Norge (UWCRCN). 

 

Den hverdagsrealistiske roman får jeg nogle gange ikke meget mere end et hø-hø ud af, men andre gange bliver jeg spiddet af de genkendelige scener. For sprogets skyld holder jeg af den ekspressionistiske og slagkraftige lyrik og i høj grad også af den litteratur, der skaber rum for det umulige, det fantastiske, det uhyrlige. Karen Blixens universelle og mystiske verden er mig uudgrundelig. Kort sagt jeg holder af mange forskellige genrer, og de værker, der har rykket mig mest, er ofte dem, der har udfordret sin samtid. 

 

Mikail Bulgakovs "Mesteren og Margarita" er den slags værk, der minder mig om, at spørger man mig til min tro, er svaret: jeg tror på historier. Og det mener jeg bogstaveligt. 

Charlotte Chammon

Sognepræst på tyvende år i Nr. Herlev Kirke

Gennem en del år har vi haft læsekreds i menigheden. Her har vi læst alt muligt forskelligt, nyere og klassisk, familiesagaer og med spændingsplot! For mig personligt er det godt at være en del af en læsekreds. Ellers falder jeg let i den lette svenske krimi-genre! Jeg lytter også gerne til mine bøger, da det så er muligt at kombinere med en af mine andre interesser, nemlig håndarbejde.

Jeg kan blandt andet sætte perspektiv på romanen gennem mit indgående kendskab til kristendommen og eksistentielle dilemmaer. 

Thorbjørn er ansat som litteraturformidler på Hillerød Bibliotek.

Thorbjørn Zeuthen Tirsted

Jeg arbejder til daglig som litteraturformidler på Hillerød Bibliotek og er vant til at lede læsekredse.

Det vigtigste for mig som læsekredsleder er, at læsekredsen får en samtale, hvor vi deler vores forskellige perspektiver på romanen med hinanden. At vi udforsker hinandens perspektiver og går ind i samtalerne med nysgerrigheden forrest. 

Jeg læste "Mesteren og Margarita" for 15 år siden og var paf over romanens dybde og utraditionelle form. Jeg glæder mig til at udforske denne bog med jer.

Hvis du har spørgsmål om teknikken eller om læsekredsen generelt, må du ikke tøve med at skrive til mig på thti@hillerod.dk.