Sæsonens arrangementer på biblioteket

Se hvad foråret har at byde på hos Hillerød Bibliotekerne!

Jorden rundt med biblioteket
Dette forår kan du opleve hele verden, bl.a. til foredrag med lokale Hillerød-forfattere om kvinder og kastesystemer i Indien, eller pilgrimsvandring med hele familien. Til vores bogcafé står den på inspirerende rejselitteratur, og du kan høre om den grønlandske by Qullissat, som efter nedlæggelsen og tvangsflytningen dikteret af den danske stat, stadig besøges af de tidligere beboere.

Mens vinteren endnu har sit faste tag i os, kan du også hygge med indendørs sysler til vores foredrag om hæklingens mange muligheder, eller forberede dig til forårets fester og lære at skrive fest- og lejlighedssange.

Når naturen begynder at springe ud kan du komme til workshop og lære at bygge et Pinhole-kamera, tage gode billeder og selv fremkalde dem.

Litteraturen og musikken
Biblioteket gæstes i foråret af succesforfatter Morten Ramsland, som vil fortælle om sin nye bog ”Æg” og sit forfatterskab. Liv Nimand Duvå, som har skrevet bogen ”Vi er vel helte”, vil i en temaaften i samarbejde med TUBA, fortælle om hvordan det påvirker børn at vokse op i familier med alkoholmisbrug.

Denne sæson byder derudover på gensyn med de populære samtalesaloner, torsdagscaféer og litteraturquiz.

Skal der musik til at bryde vintermonotonien, er intimkoncert med Souvenirs, hvor Nils Torp fortæller om musikkens litterære undertoner, garant for en underholdende aften!
Vil du have en helt særlig musik- og poesi oplevelse, kan du i den gamle cisterne Bredevang, høre en musiker og digter, som sammen skaber en uforglemmelig oplevelse i det gamle vanddepots specielle akustik.

Eventyrligt forår for de små
For bibliotekets mindste gæster er der endnu engang masser af spændende aktiviteter. Kom f.eks. til Store eventyrdag og ”byg et eventyr” eller hør Den Blå Heks fortælle eventyr for de 3-5 årige.
Mangler vinterferien lidt pep? Så kan I komme til fastelavn på Skævinge bibliotek og Føllegård, lære at flette hår på nye, vilde måder, blive tryllekunstner, møde en vaskeægte viking, eller animere en film om Cirkeline.

Venter I en lille ny, kan I få hjælp med fysisk fødselsforberedelse med en jordemoder. Er jeres barn stadig ny i verden kan I komme til mødregruppecafé, hvor fædre selvfølgelig også er meget velkomne. Eller I kan tage til koncert for de 0-3 årige med AnneO-Duo hvor der er fokus på sprog, rytme og bevægelse.

Foråret bliver budt velkommen med en havedag for hele familien, og der er igen mulighed for at de 9-12 årige kan melde sig til mini-filmskolen, der mødes hver mandag.

Forårets kunst
Er du nysgerrig på den Censurerede Forårsudstilling, som afholdes af Hillerød Kunstforening, kan du her på biblioteket møde årets censurkomité. De vil fortælle om deres eget billedkunstneriske arbejde og hvordan værker til udstillingen udvælges.

Anne Munnecke Christensen, som også sidder i censurkomitéen, har desuden skabt en udstilling til bibliotekets Vandrehal. Her undersøger hun myter i litteratur og pop-kultur. Det gøres gennem tekstil, akvarel, optiske illusioner og meget mere.
Helt omvendt fokuserer årets første udstilling med JChristian Jensen og Niels Larsen på det konkrete og minimalistiske, i en dialog med grundstofferne i det kunstneriske udtryk – det er ikke nødvendigt at forklare med ord. Udstillingen hedder derfor også passende ”Uden ord”.

Vandrehallens udstillinger spejles også i temaerne for Børneværkstedets aktiviteter, hvor der både skal arbejdes med stempler, tyl, laves monstre og fantasivæsener.

Fakta
Se alle arrangementerne her hjemmesiden, eller download programmet nedenfor. Her kan du også se dato og tidspunkt for de nævnte arrangementer, og se hvordan du køber billet eller tilmelder dig.

Billetsalget starter d. 10. januar - husk, at der er rabat på billetpriserne for medlemmer af Biblioteksklubben!