Kunstner Niels Macholm med et af sine billeder

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Målgruppe
For voksne
Udstilling og kunst

UDSKUDT! Macholms palet

02.12.20
“Vi har ikke andre end Macholm i vor billedkunsthistorie, hvis malerier giver udtryk for sådan en livsglæde som Niels.” Sådan siger malerkollegaen Peter Bonnén om Niels Macholm (1915 -1997), der om nogen satte kulør på paletten i dansk kunstliv, mens han levede. Hans malerier pryder mange offentlige institutioner og husgavle, og han var med sin humor og spøgefuldhed en elsket figur blandt kunstnerkollegaerne. Alligevel er han i dag ukendt for mange. 

Det roder vi bod på denne aften, hvor vi dykker ned i den fascinerende historie om Niels Macholm. Anekdoterne er der nok af; fra Macholms første karriereforsøg som gallerist i 1930’erne, der ”kørte med kul om dagen og viste Picasso om aften” -  til hans egen store separatudstilling på Den Frie Udstilling i 1968, der markerede en kunstnerisk milepæl.

Til at åbne op for fortællingerne får vi besøg af den altid veloplagte kunsthistoriker Jens Tang samt Niels Macholm’s datter Rikke Macholm, der beretter om personlige oplevelser fra faderens lange liv.

Derudover fortæller vores udstillingsleder Karen Elsebeth Jensen om udstillingen i Vandrehallen, hvor Macholms værker vises i dialog med samtidskunstneren Kristian Devantier.

40 kr. for biblioteksklubmedlemmer / 50 kr. for andre

Arrangementet er udskudt indtil videre....