Mo Maja Moesgaard

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:30
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Udstilling og kunst

Fernisering: Mo Maja Moesgaard

25.01.20
Og planterne kravler mod toppen

Mo Maja Moesgaard er én af tidens mest interessante billedkunstnere – en kunstner med noget på hjerte, der i sit arbejde bl.a. beskæftiger sig med forholdet imellem hverdagslivet og politiske systemer. Flere af Moesgaards værker kan bl.a. ses på udstillingen Ung dansk kunst - Samfundsprognoser på kunstmuseet Arken, hvor 10 yngre, danske billedkunstnere viser værker, der er engageret i den samtid vi lever i.

Til udstillingen i Vandrehallen undersøger Moesgaard konsekvenserne for vores forestillingsevne ved at leve i en tid med massiv biodiversitetskrise og klimaforandringer. Moesgaards nye værker tager udgangspunkt i fortællinger bl.a. hentet fra kendte børnebøger, hvor dyr spiller hovedkaraktererne. Og planterne kravler mod toppen er således en stedsspecifik udstilling lavet til biblioteket, der netop er et samlingssted for fortællinger og forestillinger.

Man kan eksempelvis opleve en serie af papirudskæringer baseret på illustrationer fra kendte fortællinger såsom Ronja Røverdatter, Alice i Eventyrland og Kaskelotternes sang. I Moesgaards papir-versioner mangler dog de dyr, som i dag er truet, udryddede eller tæt på udryddelse. Tilbage er kun det hvide papir. Værkernes tematisering af dyrenes og planternes fravær giver ubehagelige mindelser om, at verden er i rivende og ukontrollabel forandring. Netop denne forandring er omdrejningspunktet for tekstilværket Markens Tekst og udstillingen spørger således til, om Co2-udledninger ikke længere blot er ødelæggende for vores klima og dyreliv, men også for vores fælles kulturhistorie og kollektive erindring og dermed for vores evne til at drømme og fantasere.

 

Gratis adgang.

 

Udstillingsperiode: 26. januar - 3. maj