Udsnit af bogforside med neandertaler mand

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Litteratur, foredrag og debat

Torsdagscafé med myter og sagn

29.10.20
Myter og sagn afspejler ofte en ældgammel virkelighed. Hvad fx med nordboernes mystiske jætter – kunne de tænkes at være mindelser om neandertalerne?

Disse kraftkarle levede og uddøde i istidens skygge, men deres gener lever videre i flige af vort DNA. Og ifølge forfatteren til Jætternes Saga, Finn Gemynthe, lever mindet om dem desuden videre i den nordiske mytologi.

Bogen går i mytens spor i et forsøg på at afsløre, om miraklet virkeligt skulle være muligt: Overlevering af sindsoprivende begivenheder fra mund til mund igennem årtusinder. Ifølge Gemynthe peger sporene med forbløffende tydelighed tilbage på en kort, dramatisk æra for 39.000 år siden, hvor neandertalerne tørnede sammen med de fra Afrika indvandrende Homo sapiens, og det blev til både krig og kærlighed. Og just da sprang den italienske supervulkan Campi Flegrei i luften og forårsagede Ragnarok.

Vi må nedstamme fra de ukuelige, fåtallige overlevende – som vi i myterne oplever langt tydeligere end vore tipoldeforældre. Dem kender vi jo normalt kun som navne og årstal i en kirkebog.

Tag altså med på dette trip til et enestående drama, der udspiller sig under istidens fimbulvintre.

 

Gratis med adgangsbillet