Torsdagscafé med publikum
Foto: Aiah Noack

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Litteratur, foredrag og debat

Torsdagscafé: Fra græsplæner til grønne oaser

29.02.24
Få en god oplevelse i vores hyggelige Torsdagscafé, der denne gang handler om, hvordan skaber en bedre biodiversitet

Småfuglene mangler ynglesteder og insekterne mangler mad og skjul. Vi ved det alle sammen. Mange ved ikke havd de kan stille op.

Men med et ”snuptag” kan byens og landets ensformige græsplæner blive til små og store oaser, der emmer af liv og gode oplevelser. 

”Snuptaget” består i at vi tænker nyt og mangfoldigt, og bruger naturens principper og metoder, tilpasser dem til stederne og ønskerne, og omsætter det til smukke og helhedsorienterede design, der dækker både naturens og vores interesser.

Kom og hør foredraget, hvor Aiah Noack, der er havedesigner, hortonom, PhD og indehaver af Danmarks Vildeste Virksomhed Naturplanteskolen, fortæller og viser billeder med gode historier og masser af initiativ som i disse år tages overalt i landet for havernes, biodiversitetens, fællesskabets og trivslens skyld.

Aiah Noack tager sin populære bog Fantasilater med samt at et stort udvalg af økologiske frø med spiselige planter af egen frøavl. 

Aiah har designet haver, med naturen som forbillede, i snart 10 år og elsker at bruge naturinspirerede ideer til stier, bede, træer, buske, blomsterenge og siddepladser mm. Der er naturligvis plads til genbrug (de store træer, de smukke buske mv). Og hun krydrer gerne sine designs med enkle større effekter som en pergola til klatreplanter, en forløb med duftende urter, naturlige insekthoteller som stenbunker, kvashegn og måske et vandspejl for at tiltrække guldsmede, sommerfugle, småfugle og endda tudser, salamander mm. 

Der er fantastiske muligheder til haver i alle størrelser, til offentlige områder, til nyrenoverede grønne omgivelser hos spejderne og en landsbys fodboldbane som ingen længere bruger – til glæde for både os der bruger haverne og områderne og for naturens trængte livsformer.

Læs mere: https://naturplanteskolen.dk/