Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Litteratur, foredrag og debat

Torsdagscafé

30.01.20
Mandag d. 3. februar starter primærvalget i Iowa, USA, hvor der stemmes om, hvilken Demokratisk præsidentkandidat, der skal stille op mod Trump ved præsidentvalget 3. november, som bliver afgørende for, om Trump fortsætter, eller om amerikanerne og hele verden får en ny, amerikansk præsident.

Torsdag d. 30.1. vil Michael Ruge blæse det hele i gang i Hillerød med et foredrag med titlen ”Divided States of America”.

 

Michael Ruge har rejst både privat og forretningsmæssigt i mere end halvdelen af de amerikanske stater, og han vil gennem dette foredrag forsøge at bibringe deltagerne en oplevelse af, hvor forskelligartet USA er. Måske så forskelligartet, at det er en fejl, når vi i Danmark ser USA som et land ligesom alle andre lande – bare geografisk større.

 

Efter en kort opsummering af USA’s historie, hvor vi kommer ind på Louisianas, Texas og Cherokee stammens historie, og en efterfølgende gennemgang af religiøse og sociale forskelle mellem staterne, vil vi se lidt nærmere på det amerikanske system og vise de udfordringer, der er for at blive valgt.

 

Om det bliver Trump eller en anden, der vinder præsidentvalget til november, er der næppe nogen, der tør spå om endnu, men at det har stor betydning både for amerikanerne i de forskellige stater og for resten af verden, er der ingen, der kan være i tvivl om.

 

 

 

Det er gratis. Kræver ingen tilmelding.  Og Biblioteket giver kaffe og lidt sødt oveni.