Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Vandrehallen
Målgruppe
For voksne
Litteratur, foredrag og debat

Grundvand og grundvandsforurening: Hvordan det flyder under vores fødder

24.04.23
Kom til spændende foredrag om grundvand og grundvandsforurening med Espen Bing Svendsen, geolog og ph.d. i hydrogeofysik fra Københavns Universitet.

Vi kender alle sammen til grundvandet, hvad end vi ved det eller ej: Vi drikker det, bader i det og skylder ud i vores toiletter med det. Det danske grundvand er en vigtig ressource, hvilket måske ikke lyder så specielt, men på verdensplan er det faktisk ret unikt, at vi bruger det så meget. Samtidigt har grundvandet og dets strømninger også stor betydning for, hvordan vi bygger huse og infrastruktur, beskytter os mod klimaforandringer og hvordan jordforureninger spreder sig.

Alt det vil Espen Bing Svendsen, geolog og ph.d. i hydrogeofysik fra Københavns Universitet, gøre os klogere på. Hør hvordan grundvandet bliver skabt, hvorfor vi bruger det i Danmark og forstå, hvorfor grundvandsbeskyttelse ikke blot er at beskytte området nær vores drikkevandsbrønde.

Lær også om forskellige typer grundvandsforureninger, hvordan vi finder dem, og hvad vi gør for at stoppe dem, når uheldet er ude. Vi vil også høre, hvordan klimaforandringer og stigende havniveauer kan skabe problemer og oversvømmelser i Danmark, også selvom folk bor langt fra kysten.

Arrangementet er gratis, men du skal bestille en gratis billet.