Om dette arrangement

Tid
12:00 - 13:15
Pris
Gratis
Lokalitet
Vandrehallen
Målgruppe
For voksne
Festival og musik

Koncert med Flegmatic Moods

25.09.21
Flegmatic Moods består af Tineke Noordhoek (vibrafon), Christina von Bülow (saxofon/fløjte) og Jeppe Holst (guitar), som er etablerede og anerkendte navne fra bossa nova/jazzscenen.

Trioen er opstået på baggrund af Tineke Noordhoeks udgivelse ”Flegmatisk - Melankolsk”, som tager afsæt i to stemninger/temperamenter. Det anmelderroste album er med nykomponeret musik, og er udgivet i 2020 på vinyl og digitalt. Flere af numrene er jævnligt blevet spillet på P8 JAZZ.

Udover egne kompositioner spiller trioen musik af Jobim og Gismonti.   

Tineke Noordhoek er uddannet slagtøjsspiller fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Tineke har videreuddannet sig på Berklee College of Music i Boston, hvor hun fordybede sig i jazz på vibrafonen. Tineke spiller i mange forskellige musikalske sammenhænge, hvor hun kombinerer de to verdener med klangfuldt og levende spil.

Christina von Bülow har igennem mange år været skattet i jazzens verden for sin varme improvisatoriske stil og sin melodiske tilgang til musikken. Christina er en af de få musikere der har haft den unikke chance at få privattimer hos Stan Getz. Udover jazzen har hun også haft en livslang kærlighed til den brasilianske musiktradition, som ofte skinner igennem i hendes musik.

Jeppe Holst er en alsidig musiker, som ikke lader sig begrænse af musikalske genrer. De senere år har han bl.a. indspillet og turneret med bands som DryStick og WoodChips. Men som det fx kan høres i grupperne DodoBennyBossa og ViolaViola har han en særlig passion for jazz og brasiliansk musik.

Det siger anmelderne: 

Niels Overgård: "På siden Flegmatisk har (Tineke Noordhoek) ladet sig inspirere af vand. Her spiller hun sammen med Christina von Bülow på fløjte og altsaxofon og Jeppe Holst på guitar. Musikken er som flegmatikeren, rolig og ikke let at slå ud af kurs. Christina von Bülows behagelige fløjte smelter logisk sammen med Noordhoeks flydende vibrafonspil".... ”Albummet, der samler to stemninger, er i helt sin egen klasse på den danske jazzscene. Der er en dybde i musikken… Det er både en original og meget vellydende plade i en flot produktion”. 

 

Ivan Rod, 4 stjerner: ”Der er også helt gennemgående noget inciterende over musikken, over fløjtens dans, guitarens cirkulerende rundgang – og vibrafonens klare lyd”.