Fælles om musik logo

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Online
Målgruppe
For voksne
Festival og musik

Fælles om musik - online

22.03.21
Der er plads til toner og tanker, når Ingeborg og Jakob indbyder til Hillerød Bibliotekernes fællesskab om musik.

Eventyrlige operaer – fælles og hver for sig

En hel række af mere eller mindre kendte operaer har eventyr som forlæg. Eventyr er en stadig kilde til inspiration og ”genbrug” både i musikken og litteraturens verden, og de fleste af os har et eller andet forhold til dem fra barndommens oplæsning og læsning.

Bibliotekarerne Ingeborg og Jakob er dykket ned i gamle fortællinger, som kan høres med sang og musik i martsudgaven af Fælles om Musik.

Stadig digitalt musikmøde

Vi mødes online i hinandens stuer, køkkener eller hjemmekontoret ved hjælp af mødeprogrammet ”Teams”. Vi spiller bidder af musikken undervejs, men det er også muligt at høre den på forhånd. Det er operaerne: ”Rusalka”, ”Kærligheden til de tre appelsiner” og ”Jægerbruden”.

Du kan finde og lytte til indspilningerne* på Naxos, Hillerød Bibliotekernes nye digitale musikbibliotek. Klik her og læs mere om Naxos.

Aftenens program

Mødet varer ca. en time. Ingeborg og Jakob fortæller om teksterne, som ligger til grund for de udvalgte operaer, og lidt om komponisterne. Vi hører på skift forskellige skønne steder fra operaerne og taler i fællesskab om de tanker både musikken og fortællingen rører i os. Der er ingen musikalske forudsætninger for at deltage.

Har du et yndlingseventyr? Og hvilken fortælling ville du ønske havde fået sin egen opera?

Ja, jeg skal høre eventyrlig opera!

Skriv til bibliotekar Ingeborg inie@hillerod.dk som derefter vil sende dig en mødeindkaldelse, som du skal bruge for at deltage i Fælles om Musik. Der er instruktioner i selve mødeindkaldelsen om, hvordan du bedst bruger Teams.

På gensyn til Fælles om Musik, 22. marts, kl. 17- ca. 18. Gratis. Ubegrænset antal deltagere.

*Sådan lytter du:

  1. Åbn Naxos via Hillerød Bibliotekernes hjemmeside ved at klikke her.
  2. Klik på "Se online" og log dig ind med cpr.nr. og pinkode til biblioteket.
  3. Kopier og indsæt følgende titler (enkeltvis) i søgefeltet i Naxos:   

DVOŘÁK, A.: Rusalka [Opera] (Highlights) (R. Fleming, Heppner, Zajick, Kühn Mixed Choir, Czech Philharmonic, Mackerras)
(Klik her, for at gå direkte til Rusalka på Naxos - du bliver bedt om at logge ind med cpr. og pinkode, hvis du ikke allerede er det)

PROKOFIEV, S.: Love for Three Oranges (The) [Opera] (Kuznetsov, Pluzhnikov, Gerello, Morozov, Kit, Shevchenko, Vaneev, Diadkova, Gergiev)
(Klik her for at gå direkte til Love for Three Oranges på Naxos - du bliver bedt om at logge ind med cpr. og pinkode, hvis du ikke allerede er det)

WEBER, C.M. von: Freischütz (Der) [Opera] (Janowitz, R. Holm, J. King, Ridderbusch, Vienna State Opera Chorus and Orchestra, K. Böhm) 
(Klik her, for at gå direkte til Freischütz på Naxos - du bliver bedt om at logge ind med cpr. og pinkode, hvis du ikke allerede er det)