Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Borgerinfo

Ny strategi og indretning på Hillerød Bibliotek

05.12.19
Torsdag 5. december klokken 16.30 – 17.30 er der mulighed for at komme ned på biblioteket og høre mere om Hillerød Bibliotekernes nye strategi for 2019-2023, hvoraf den nye indretning udgør en væsentlig part. Biblioteket byder på en forfriskning

På Hillerød Bibliotek er der højt til loftet – faktisk omkring otte meter. Det betyder, at der er god plads til, at biblioteket kan rumme alle. Ro og fordybelse udelukker ikke leg og grin. Og nu skal bibliotekets unikke rammer udnyttes endnu bedre.

- På baggrund af svar fra en brugerundersøgelse fra foråret 2019 har vi fået et godt indblik i borgernes mange forskellige behov og forventninger til biblioteket. For at understøtte disse, nytænker vi indretningen henover de næste år, siger bibliotekschef Stine Have.

I første fase af den nye indretning vil der være fokus på receptionen og børnebiblioteket. I receptionen skal der blandt andet være en café-agtig atmosfære med hyggekroge, flere siddepladser og masser af inspiration til gode bøger. I Børnebiblioteket skal der opføres en luftballon, der strækker sig fra gulv til loft. Luftballonen skal være Hillerød Bibliotekernes nye vartegn og logo.

- Den symboliserer de følelser og oplevelser, vi ønsker for dig, når du bruger biblioteket. Med luftballonen kan du tage på eventyr, drømme dig ind i nye verdener og slippe fantasien fri. Fra kurven ser du verden fra nye perspektiver med både fakta og fiktion. Du opdager ting, du ikke før kendte til. Udforsker det ukendte. Du udvider din horisont, siger Stine Have.

Det er planen, at ballonen skal finansieres via fondsstøtte og opføres i løbet af 2020 samtidig med, at resten af Børnebiblioteket får en ny indretning. I Børnebiblioteket skal der ligeledes være bedre opdeling mellem i zoner og bedre muligheder for større børn. Derfor laves en gamer-hule med et plateau ovenpå, der udnytter loftshøjden.

FAKTA om indretningsprojektet:

  • Den nye indretning planlægges gennemført i år 2019-21
  • Den nye indretning forventes at blive realiseret med støtte fra fonde og puljer kombineret med bibliotekets udviklingsmidler.
  • NOAA arkitekter har udarbejdet en ny helhedsplan for bibliotekets samlede indretning.  Fase 2 har fokus på forbedrede studiefaciliteter, og fase 3 omhandler voksenbiblioteket.