Læsehunden Freja

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Hillerød Bibliotek
Christiansgade 1
3400 Hillerød
Lokalitet
Stemningen
Arrangører
Målgruppe
For børn
For børn

Højtlæsning og hils-på-hygge med Læsehunden Freja

07.10.23
I anledning af Den Internationale Ordblindeuge inviterer børnebiblioteket til højtlæsning og tegnehygge og så kan du møde Læsehunden Freja, som elsker at læse sammen med børn.

Kom og vær med til en hyggelig formiddag på Hillerød Børnebibliotek, hvor vi læser højt af bogen 'Lille Theo Tegner' og efterfølgende får besøg af Læsehunden Freja.

Og så er der tegnehygge, hvor børn kan tegne og fortælle deres egne historier på papir - ligesom Lille Theo fra bogen.

Arrangementet er for alle børn i alderen 3-10 år - uanset om man er ordblind eller ej.

Program

10.00-10.30: Højtlæsning af bogen 'Lille Theo Tegner'

10.30-12.30: Mød Læsehunden Freja

10.30-12.30: Tegnehygge - Tegn som Lille Theo 

Om bogen 'Lille Theo Tegner'

Theo elsker at høre historier. Han lytter, mens han tegner, og drømmer om en dag at lave sin egen historie. Men da han skal lære at læse, hopper bogstaverne rundt og gør det svært for ham – og da hans lærer beder eleverne om at skrive deres egen historie, kan Theo ikke få et eneste ord ned på papiret.

Hvordan skal han nu fortælle verden alle de historier, han har inde i hovedet? Theo er ved at give op, men så får han en vidunderlig idé! 

Om Læsehunde

En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteker og skoler med netop denne opgave. Her får barnet mulighed for at læse højt for læsehunden i 20-30 minutter, og herefter er der tid til hundeøvelser og sjove tricks.

Barn og læsehund mødes en gang om ugen, et læseforløb varer typisk seks uger og barnet modtager et diplom den sidste gang.

Læsehundene henvender sig til børn i 1. - 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen.

Det er et godkendt læseteam, bestående af Læsehunden Freja og dens fører Gertrud, der udfører aktiviteten på frivillig basis på biblioteket.

Materialer